Голландські та угорські благодійники привезли гуманітарну допомогу для Обласного госпіталю ветеранів

Про нагальні потреби медичного закладу, де лікуються поранені українські воїни, голова облради Володимир Чубірко розповів меценатами з голландського міста Барневельд під час останньої зустрічі з ними кілька місяців тому. Відтак нині голландські благодійники під керівництвом Вільяма Шаке прибули до Закарпаття у супроводі директора Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА Андреї Сабоне Цап. Серед вантажу – реабілітаційне обладнання: для відновлення навиків ходьби та рухомості рук і ніг, підйомники для пацієнтів, допоміжні пристрої по догляду хворих.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

До благочинної місії доєдналася й голова культурно-медичної організації “Варда” (м. Кішварда, Угорщина) Тетяна Ерделі, яка організувала гуманітарну допомогу від цієї організації – медикаменти, засоби гігієни та розхідний медичний матеріал.

Також благодійники привезли допомогу для Обласного будинку дитини у Сваляві, речі першої необхідності для переселенців.

Іноземні партнери принагідно вивчали й інші потреби Закарпаття, щоб планувати подальшу допомогу.

Володимир Чубірко під час зустрічі із меценатами детально розповів про план створення реабілітаційного центру в Ужгороді та наголосив, що сьогодні меценати із голландського містечка Барневельд долучилися до його оснащення сучасною апаратурою.

Директор ЄОТС ТИСА Андрея Сабоне Цап та Тетяна Ерделі із самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну організовують різнопланову гуманітарну допомогу спільно із різними благодійними організаціями європейських країн та доправляють її не тільки у Закарпаття, а й у різні постраждалі від війни регіони.

Участь у налагодженні логістики та прийомі-передачі вантажу також узяли: благодійники із Голландії – Ібоя Лога, Йоган Дірк Пул та ін, повідомляє Закарпатська обласна рада.

ЗакарпатПост