На Закарпатті місцеву жительку судитимуть за публічне виправдовування агресії рф

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жительки смт. Солотвино за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

За даними слідства, на своїй сторінці в одній із соцмереж жінка поширювала дописи антиукраїнського спрямування, тиражуючи популярні тези російської пропаганди. Вона писала про те, що нібито Україна сама провокує рф з 2014 року, катує мирне населення та вбиває цивільних громадян.

Обвинувачена називала війну «спеціальною військовою операцією», прославляла президента рф і представників НЗФ «ДНР». Останні, на її переконання, «звільняють населені пункти» та забезпечують населення гуманітарною допомогою. Натомість українських військових закарпатка описувала як «нацистів» і «націоналістів».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області. Обвинувальний акт скеровано до Тячівського районного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост