В Ужгороді відкриють благодійну виставку художниці з Харкова  

Завтра в Ужгороді стартує благодійна художня виставка «Весна переможного року», де свою колекцію з понад 30 робіт презентує харків’янка Соня Морозюк.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👍 безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Картини мисткині, котра, зокрема, відома як авторка стінопису в Києві «Що крутіше, ніж сім’я в 44 млн?», відвідувачі зможуть придбати. Половину коштів від продажу робіт та 100% вартості квитків спрямують на підтримку бійців нашої 128-ї бригади, повідомляє Закарпатська ОВА.

Відкриття експозиції в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая 16 березня о 16-й годині. Директор департаменту культури ОВА Євген Тищук підкреслив, що зараз дуже важливо підтримувати креативні ідеї і йти в ногу з часом. 

«Мистецтво завжди відповідає на виклики часу, й українські митці перебувають на передовій культурного фронту», – зазначив Євген Тищук.

Художниця, яка своєю творчістю розповідає світу правду про незламність і боротьбу українців, уперше презентує роботи на Закарпатті. До того ж, за словами самої Соні Морозюк, це буде її перша музейна виставка. Креативна директорка мисткині Дарія Буряченко зазначила, що вони дуже раді новим колабораціям і тому, що останні гарно відкликаються у людей.

«Живопис – це моє життя. Але мені дуже не хотілося писати війну  у прямому сенсі тому, що ми й так живемо у дуже складний час. Мої картини про кохання та війну, про кохання під час війни. Це ще важливіше та сильніше, ніж у мирний час», – зазначила художниця.

До реалізації арт-проєкту також приєднаються партнери – керівниця благодійної організації «Yarema Foundation» Ольга Ярема та представниця БФ «H0pe.ua» Олена Диченко.

Закарпатпост