Підсумки “Рамштайн-10”. Створення броньованого кулака та посилення ППО

У середу, 15 березня, відбулось ювілейне засідання Контактної групи з питань оборони України.

Передплатіть газету ПОРАДИ на своїй пошті ❤️ індекс 91145 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Головні підсумки саміту.

Основні напрямки
➡️ Міністр оборони Олексій Резніков задоволений підсумками та зазначає, що «Рамштайн-10» вселяє оптимізм: посилення ППО, постачання боєприпасів, навчання та формування “броньованого кулака”.

Що в куркулі?
➡️ Глава Пентагону Ллойд Остін підтвердив намір дев’яти країн поставити Україні 150 танків Leopard. Крім цього, додаткові поставки танків і боєприпасів пообіцяла Канада.

Внесок Євросоюзу
➡️ ЄС виділяє €500 мільйонів на виробництво снарядів калібру 155 мм для України.

Допомога від вікінгів
➡️ Норвегія оголосила, що поставить дві системи ППО NASAMS. А Данія сформує новий пакет військової допомоги для України на суму €130 мільйонів.

Список боєприпасів та техніки
➡️ Союзники найближчим часом поставлять Україні системи ППО та ПРО, далекобійні ракетні системи, ракети до РСЗВ HIMARS і MARS, 155 мм снаряди та 120 мм міни, дрони-камікадзе, снаряди для танків 105 мм та 125 мм, авіабомби та ракет земля».

Прогноз на літо
➡️ Бригадний генерал США Пет Райдер попередив, що навесні та влітку на фронті очікується ескалація і тому Пентагон, ЄС та НАТО наголошують на поповненні арсеналів України, постачання боєприпасів, засобів ППО та бронетехніки.

«Рамштайн-11» пройде у квітні на німецькій авіабазі у очному форматі та буде приурочений до річниці початку роботи Контактної групи. 51 країна підтвердила свої союзницькі зобов’язання нашій країні.

ЗакарпатПост