Ужгородка Таня Літус вже три роки живе з однією з найважчих ампутацій – усієї ноги

Вона ходить, плаває, їздить на велосипеді, кохає й створює керамічний посуд.

Передплатіть газету ПОРАДИ на своїй пошті ❤️ індекс 91145 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Крім того, вона принципово не прикриває протез. Фотографка Оксана Йоханнессон називає Таню жінкою “НЕ з обмеженими можливостями, а з НАДможливостями”, адже вона виборола право жити на власних умовах, пише ВВС.Україна.

Оксана Йоханнессон за останній рік часто була на “нулі”, відвідувала шпиталі й бачила багатьох поранених військових з відірваними кінцівками.

“Це само по собі страшне видовище, коли поряд з людиною кладуть її ногу, але ще страшніше її емоції – з перших секунд споглядала всю ситуацію й драму, коли військові постійно повторювали, що “не бачать сенсу жити інвалідами”, – розповідає фотографка.

Так і виникла ідея докорінно змінювати дві речі: сприйняття себе з боку самих постраждалих і ставлення до них українського суспільства.

“Ми повинні чітко усвідомлювати, що після Перемоги у нас будуть тисячі людей без кінцівок, і їхній вік часто буде дуже молодий. Їхній протез для мене – це гучне нагадування про неймовірну хоробрість і їхній унікальний шлях”, – каже Оксана.

Історія Тані Літус, жінки з інвалідність, а ще з величезною силою волі і жагою до життя, стала першою у цьому проєкті, спрямованому на підтримку усіх, хто в подібній ситуації.

📷Фото – Oksana Jóhannesson

ЗакарпатПост