З 21 березня день довший за ніч: почалася весна за природним календарем

Важливою віхою зміни сезонів є день весняного рівнодення, астрономічний початок весни. Як відомо, навесні день збільшується, а ніч скорочується. І 20-21 березня наступає момент, коли тривалість дня і тривалість ночі стають рівними. Такий день називається днем весняного рівнодення.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

У цей день для всіх місць Землі (окрім районів земних полюсів) день майже рівний ночі ( “майже” – через рефракцію, той факт, що Сонце – не точкове джерело світла, а диск, і також через те, що сам момент рівнодення зміщений відносно 6 або 18 годин місцевого сонячного часу).

Весняне і осіннє рівнодення вважаються астрономічним початком відповідних пір року. Проміжок між двома однойменними рівноденнями називається тропічним роком, який і прийнятий для вимірювання часу. Тропічний рік складає приблизно 365,2422 сонячних діб, тому рівнодення припадає на різний час діб, пересуваючись вперед щоразу майже на 6 годин.

21 березня в Індії, цей день має назву Амавасья. У день Амавасья або безмісячний день існує потужна можливість для тих, хто прагне подолати свої фізичні обмеження через підвищену енергію в цей день.  Можна повернутися всередину себе, зберегти радісну природу і ходити босоніж по землі якийсь час, щоб закласти основу для духовного зростання.

«Амавасья — це день, коли ти можеш легко усвідомити відстань між собою та своїм тілом.  Звідси починається шлях від неправди до правди»,   – наголошує відомий індійський йог і містик Садхгуру.

Закарпатпост