Сент-Міклош: закарпатський замок, де народжується кохання

Триста років тому вся Європа, затамувавши подих, стежила за подіями, що відбувалися в стінах замку біля Мукачева.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Історію споруди у соцмережі розповідає Туристичний бренд Закарпаття.
Фортеця у Чинадієві – одна з туристичних візитівок Закарпаття і сьогодні ТОП-5 цікавих фактів про неї:
1️⃣ Замок у Чинадієві у XV cтолітті збудував барон Імре Перені. З тих пір фортеця стала центром Сент-Міклоської домінії.
2️⃣ Замок споруджено за взірцем древніх романських феодальних твердинь. Двоповерхова будівля з двома триярусними вежами, стінами завтовшки метр, обширними підвалами та віконцями-бійницями.
3️⃣ Першим власником палацу був князь Міхай Телегді, який купив його за 22 тисячі форинтів. Протягом XVII-XIX століть замком володіли династії Ракоці та Шенборнів.
4️⃣ Сент-Міклош ще називають замком Кохання. Саме тут таємно зустрічалися вдова Ференца Ракоці – Ілона Зріні – з молодшим за себе на 14 років графом Імре Текелі. Невдовзі вони одружилися, а Ілона Зріні назавжди ввійде в історію Європи непокірною княгинею. Ця жінка з 2-тисячним гарнізоном три роки тримала облогу Мукачівського замку.
5️⃣ У 2001 році Сент-Міклош віддано у концесію художнику Йосипу Бартошу. Він разом із дружиною Тетяною та однодумцями врятував замок від руйнації. З 2012 року тут щорічно відбувався міжнародний фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош», де сходилися в бою лицарі-реконструктори з України, Угорщини, Словаччини.

ЗакарпатПост