Волонтери Закарпаття разом з представниками ООН провели ряд зустрічей з представниками ОТ

Новину оприлюднила відома закарпатська волонтерка Kateryna Legerda 

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

В рамках проекту ООН
Організації Об’єднаних Націй🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Волонтери Закарпаття разом з волонтерами ООН-
Olesia Tragniuk провели ряд зустрічей з представниками ОТГ.
🟥Тема зустрічі розвиток та відновлення ТГ на перспективу, потреби громад, де проживають як місцеве населення так і з числа ВПО, їх інтеграція в суспільство, які проживають в цих громадах.
🟥Також побували з гуманітарною місією в
КЗ «Центр надання соціальних послуг Великодобронської сільської ради».
Зустріч із молодим керівником Саболч Торма, з яким співпрацюють волонтери краю.
Соболч Васильович вболіває, розвиває заклад, в якому перебувають під опікою літні, немічні, одинокі люди, а також із числа ВПО.
Ідеальний порядок, головний пріоритет це опіка, турбота за немічним старенькими, одинокими людьми, які опинилися на межі між життям і смертю, в цьому закладі ці нещасні знайшли спокій, людське співчуття і тепло.
Керівник розповів про потреби які би покращили роботу закладу, хоспісного типу.
За сприянням іноземних меценатів, благодійних організацій, держави зроблено ремонти, оновлено системи опалювання, амбулаторія, охайні кімнати, санвузли, якісне харчування і медичний догляд, все сконцентровано в одному закладі.
🟥 Сільська Рада Сюртівська
Nagydobronyi kistérség – Великодобронська сільська громада сільська рада вразили своєю теплою зустріччю під час робочого часу.
В ході зустрічі були відмічені головні проблеми і побажання громад на майбутнє, а це робота ЦНАПів, забезпечення оргтехніки, медичних амбулаторій, паліативна допомога, дитячі майданчики, спортивні майданчики, питання водопостачання є найболючішим у Сюртівській ОТГ, допомога місцевим фермерам.
Волонтери ООН розповіли у громадах про грантові проекти від міжнародних організацій, як оформляти, писати заявки на нагальні потреби в ОТГ.

ЗакарпатПост