Вселенський Патріарх звинуватив рпц у пособництві військових злочинів путіна

Константинопольський Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав Литву з офіційним візитом.

Передплатіть газету ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я на своїй пошті ❤️ індекс 89266 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Тг-канал «Правда Геращенко» розповідає про цілі поїздки та головні заяви Патріарха.

Далі від москви
➡️ Православна громада Литви вимагає відокремитися від московського патріархату і на цьому фоні Варфоломій підписав угоду з прем’єром Інгрідою Шимоніте, як передає Reuters .

Що у документі?
➡️ Договір про співробітництво передбачає встановлення більш тісних зв’язків Константинополя та Вільнюса. За підсумками у Литві буде створено екзархат Вселенського Патріархату.

гундяєв помічник убивць
➡️ Виступаючи перед парламентаріями, Варфоломій прямо звинуватив російських церковників: «Церква і державне керівництво росії співпрацювали у злочині агресії та розділять відповідальність за наступні злочини, такі як шокуючі викрадення українських дітей».

Розкольник кирилл
➡️ Вселенський Патріарх також звинуватив гундяєва у розколі Всесвітньої Православної Церкви та заявив, що «готовий допомогти у повоєнному відродженні росії».

Вирвати жало
➡️ Варфоломій вважає, що потрібно налагодити «міжрелігійний діалог» для «нейтралізації здатності керівництва московського патріархату підривати єдність та теологічно узаконювати злочинну поведінку».

рпц вже не може бути моральним авторитетом для частини віруючих, навіть усередині самої росії. І очевидно, на неї в майбутньому чекає розкол.

📷 Вселенський Патріархат

ЗакарпатПост