Закарпаття попрощалося з Героєм Юрієм Дердюком

Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь очолив чин похорону полеглого смертю героїв воїна Юрія Дердюка з села Чорна Тиса.

23 березня 2023 р., в селі Чорна Тиса Рахівського району, відбулося прощання з українським воїном-захисником Юрієм Васильовичем Дердюком (29.01.1977 – 18.03.2023), стрільцем-санітаром 2 механізованого відділення 3 механізованого взводу 2 механізованої роти механізованого батальйону військової частини А1302, який загинув смертю хоробрих і героїв у Бахмуті Донецької області 18 березня ц. р. в російсько-українській війні (2014 – 2023).

Церемонія прощання розпочалася біля батьківського будинку Героя в с. Чорна Тиса, опісля було проведено чин похорону.

Чин похорону очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військовий капелан у співслужінні представників духовенства Мукачівсько-Карпатської і Закарпатської єпархій Православної Церкви України та Мукачівської греко-католицької єпархії Римського понтифікату.

Після завершення заупокійного богослужіння до рідних та присутніх на похороні, з архієрейським словом звернувся Преосвященніший владика Віктор Бедь, який, зокрема, подякував матері за народження і належне виховання сина, як справжнього християнина, патріота України та хороброго воїна, і наголосив на святості та  безсмертності подвигу полеглого українського воїна-героя Юрія Дердюка.

Провели в останню путь Героя мама, брат, рідні, близькі, односельчани, побратими, військовослужбовці, Ясінянський селищний голова Андрій Делятинчук, представники депутатського корпусу Ясінянської селищної ради та жителів навколишніх сіл.

Поховали українського воїна-героя Юрія Васильовича Дердюка з воїнськими почестями на кладовищі біля Свято-Успенського храму в селі Чорна Тиса, повідомляє пресслужба МКЄ ПЦУ.

Закарпатпост