Євросоюз розпочав підготовку до міжнародної конференції з розшуку українських дітей, викрадених росією

На саміті лідерів країн ЄС, окрім схвалення закупівлі мільйонів артснарядів для України, було озвучено й інше важливе рішення.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Заява Урсули фон дер Ляйєн
➡️ Президент Єврокомісії заявила, що викрадення українських дітей стало «військовим злочином» та «жахливим нагадуванням про найпохмуріші часи нашої історії», явно проводячи паралелі між путінським та гітлерівським режимами.

Реакція на злочини
➡️ Урсула фон дер Ляйєн оголосила, що Євросоюз починає роботу зі скликання авторитетної міжнародної конференції з протидії державному кіднепінгу з боку Росії.

Союзники у справі
➡️ Особлива роль в організації такої конференції приділяється Польщі. Попередньо головною метою оголошено “посилення міжнародного тиску з метою вжиття всіх можливих заходів для встановлення місцезнаходження дітей”.

Офіційні дані
➡️ За інформацією Офісу генерального прокурора України на 24 березня росія вивезла з країни 16 210 дітей, повернути на Батьківщину вдалося лише 324 дитини.

Конференція повинна допомогти ООН та її підрозділам добути достовірну інформацію про долю та місця перебування дітей. Після чого Росія отримає офіційні претензії щодо порушення Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та Конвенції ООН про права дитини.

Можна не сумніватися, що у питанні викрадення дітей Європа точно не зупиниться, навіть коли війна завершиться. Адже не випадково МКС перше звинувачення звинуватило путіну саме в викраденні дітей.

📷 AFP

ЗакарпатПост