Зґвалтування на Закарпатті: 14-річна дівчинка заявила, що під час слідства її кривдники вільно ходили вулицями і вигукували їй образи

Потерпіла у справі про зґвалтування на Закарпатті 14-річна дівчинка заявила, що під час слідства її кривдники вільно ходили вулицями і вигукували їй образи.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Дівчинка розповіла журналістам, що її кривдники хоч нібито перебували під домашнім арештом, проте зняли браслети і вільно виходили з дому.
«Вони спочатку були з браслетами, а потім почалася війна, їм ці браслети зняли. Вони ходили собі вільно по вулиці, в магазин ходили, здається і вночі ходили по вулиці», — сказала вона.

За її словами, підлітки не були під домашнім арештом.
«Я йшла вулицею і вони почали за мною всяко гойкати (кричати — ред.): матюками всілякими», — сказала дівчинка.
Злочин стався у серпні 2021 року. Троє неповнолітніх мешканців села Верхні Ворота здійснили у підвалі щодо 14-річної дівчинки «дії сексуального характеру», як це охарактеризував суд. Підлітки знімали все на відео для шантажу. Пізніше відео знущань вони завантажили в Інтернет.

16 березня 2023 року суддя Воловецького районного суду присудила підліткам по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши всім трьом випробувальний термін на два роки, пише журналіст Віталій Глагола.

Суд під час ухвалення рішення враховував, що обвинувачені є неповнолітніми, не мають судимостей, визнали провину та розкаялися. Також суд спирався на «позитивні характеристики», які написали обвинуваченим вчителі з місцевої школи. Вони вважають ув’язнення «занадто суворим покаранням», – йдеться у статті.

ЗакарпатПост