Батько потерпілої поїхав до Києва працювати з адвокатами, сама ж дівчинка мріє стати перукарем

Судовий вирок щодо сексуального насильства над неповнолітньою дівчиною на Закарпатті оскаржуватиме батько потерпілої.

розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, ютуб, тікток, телеграм, вайбер • групи • сторінки • сторіс • пишіть: zakarpatpost@gmail.com • вайбер 050 222 50 50

Цю інформацію чоловік повідомив Суспільному. Над справою працюватиме команда з адвокатом Масі Найємом, про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Батько дитини розповів, що звернеться до адвоката, який запропонував допомогу. Каже: “Їду в Київ з ним зустрічатися. До цього в нас був адвокат, наданий державою. Дівчинка наразі, відколи почала надходити допомога від різних сфер, почала почуватися краще. Після вироку зовсім впала духом, що треба буде їй продовжувати навчання зі злочинцями в одній школі. Школи більше нема в селі, лиш ця одна”, — розповів батько дівчинки.

Ми намагалися дізнатися позицію батьків підсудних хлопців. Приходили до їхніх будинків, нам не відчинили, а також пішли у селищну раду Верхніх Воріт, де працює мама двох хлопців. Наразі вона взяла відпустку. Про це розповів голова Нижньоворітської громади Іван Грига.

“Вона працівниця відділу освіти, в бухгалтерії працює. По роботі я до неї претензій не маю. Працівниця бухгалтерії і впливу на начальника освіти, на директора школи, на завуча, на класного керівника — вона не має і не мала. Є моє розпорядження, буде проведена службова перевірка щодо дій, чи бездіяльності, начальника освіти, директора школи, а також можливого впливу мами на когось. – Коли це буде зроблено? – День, два. Я підходив до батька дівчинки двічі й питав, яка потрібна допомога. Перший раз він відповів, що нічого не треба, що у них є юристи. Другий раз він розвернувся і пішов до себе у двір. Я більше до них не підходив, тому що боявся, аби не сказали, що я на нього тисну, чи ще щось”, — розповів голова громади.

Суспільне відвідало школу у селі Верхні Ворота, де вчиться дівчина та хлопці. На час зйомки директора на місці не було. Завучка на камеру від коментарів відмовилася. За кадром розповіла, що директорку викликали до військової адміністрації. Під час слідства дівчинка до школи ходила, для неї також організували заняття зі шкільним психологом. Хлопці в цей час школу не відвідували, у них було дистанційне навчання. Наразі дівчинка навчається в 10-му класі, хлопці — в 11.

Практична психологиня Верхньоворітської школи Галина Кремінь розповіла: “Упродовж останніх півтора року ми зробили все можливе, щоб допомогти пройти всі ці випробування: суди, допити, обстеження, експертизи. При цьому ми намагалися максимально зберегти її психічне здоров’я. Зокрема, я з нею стабільно весь цей період працювала один-два рази на тиждень”.

Дівчинка розповіла, що наразі вона намагається наздогнати навчання, спілкується з подругами, про цей випадок старається не згадувати. В майбутньому хоче стати візажистом-перукарем. Каже: “Тепер переводитися до іншої школи не хочу, думаю завершити навчальний рік тут, а потім піду вчитися за спеціальністю”.

ЗакарпатПост