На Закарпатті чиновник хімічив із землями лісового фонду

На Закарпатті колишнього державного реєстратора підозрюють у неправомірних діях, через які з власності держави вибули землі лісфонду вартістю 751 тис. грн

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому державному реєстратору відділу у Хустському районі ГУ Держгеокадастру в Закарпатській області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованій зміні інформації в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 362 КК України).

У ході слідства встановлено, що підозрюваний незаконно здійснив реєстрацію земельної ділянки та відкриття поземельної книги на неї. Для цього вніс відповідні відомості до Державного земельного кадастру, вказавши там цільове призначення – для ведення особистого селянського господарства.

При цьому посадовець був зобов’язаний відмовити у внесенні відомостей до системи, адже вказана земля розташована на території лісництва і належить до земель лісового фонду. Через неправомірні дії підозрюваного ділянка вартістю 751 тис. грн вибула із власності держави. Наразі на неї накладено арешт, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост