Закарпатські медики за годину врятували дві родини, що отруїлись чадним газом

Вночі 28 березня медики виїжджали двічі протягом години на виклики про підозру на отруєння чадним газом. Про це повідомляють в Закарпатському ТЦМЕД.

Вперше швидку викликали майже опівночі із села Минай. Дівчина повідомила, що її маму нудить, вона втрачає свідомість. По приїзду медики помітили ознаки отруєння чадним газом у трьох мешканців квартири. Приміщення провітряли та почали проводити реанімаційні заходи. 40-річна жінка була у найважчому стані, адже кілька разів втрачала свідомість. Дві її доньки 18 та 16 років скаржилися на головний біль та головокружіння.

Мешканцям квартири було проведена терапія киснем і всі вони у стабільному стані доставлені до медичних закладів: жінка зі старшою донькою до Ужгородської міської багатопрофільної клінічної лікарні, а молодша дівчина – до Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні.

Через годину медиків викликали в Ужгороді теж через підозру на отруєння чадним газом. Чоловік повідомив, що дружина відчула слабкість у ногах та запаморочення, пораючись на кухні. На “103” чоловіку порадили провітрити кімнату, зробити доступ до свіжого повітря до приїзду “швидкої”. Медики виявили потерпілу у стані середньої важкості, із сатурацією 86 та сповільненим пульсом. Але вже через півгодини проведення кисневої терапії стан потерпілої покращився і для подальшого нагляду та обстеження її транспортовано до Ужгородської центральної міської клінічної лікарні.

За словами мешканців квартир, які постраждали в цих випадках, можливо, ймовірно причиною отруєння став саме чадний газ: через сильний вітер та дощ, в димоході часто створюється зворотня тяга і газ надходить в приміщення, а не на вулицю.

«103» нагадує, якщо ви підозрюєте, що у приміщенні є чадний (чи природній) газ, негайно вимкніть усі прилади, відкрийте вікна та викличте аварійну газову службу, а потерпілим — швидку допомогу.

ЗакарпатПост