Site icon zakarpatpost.net

Закарпатські медики за годину врятували дві родини, що отруїлись чадним газом

Вночі 28 березня медики виїжджали двічі протягом години на виклики про підозру на отруєння чадним газом. Про це повідомляють в Закарпатському ТЦМЕД.

Вперше швидку викликали майже опівночі із села Минай. Дівчина повідомила, що її маму нудить, вона втрачає свідомість. По приїзду медики помітили ознаки отруєння чадним газом у трьох мешканців квартири. Приміщення провітряли та почали проводити реанімаційні заходи. 40-річна жінка була у найважчому стані, адже кілька разів втрачала свідомість. Дві її доньки 18 та 16 років скаржилися на головний біль та головокружіння.

Мешканцям квартири було проведена терапія киснем і всі вони у стабільному стані доставлені до медичних закладів: жінка зі старшою донькою до Ужгородської міської багатопрофільної клінічної лікарні, а молодша дівчина – до Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні.

Через годину медиків викликали в Ужгороді теж через підозру на отруєння чадним газом. Чоловік повідомив, що дружина відчула слабкість у ногах та запаморочення, пораючись на кухні. На “103” чоловіку порадили провітрити кімнату, зробити доступ до свіжого повітря до приїзду “швидкої”. Медики виявили потерпілу у стані середньої важкості, із сатурацією 86 та сповільненим пульсом. Але вже через півгодини проведення кисневої терапії стан потерпілої покращився і для подальшого нагляду та обстеження її транспортовано до Ужгородської центральної міської клінічної лікарні.

За словами мешканців квартир, які постраждали в цих випадках, можливо, ймовірно причиною отруєння став саме чадний газ: через сильний вітер та дощ, в димоході часто створюється зворотня тяга і газ надходить в приміщення, а не на вулицю.

«103» нагадує, якщо ви підозрюєте, що у приміщенні є чадний (чи природній) газ, негайно вимкніть усі прилади, відкрийте вікна та викличте аварійну газову службу, а потерпілим — швидку допомогу.

ЗакарпатПост

Exit mobile version