Історія Героя 128 Закарпатської бригади Павла «Якута»: на війні або ти, або тебе

Про Героя розповіла 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

128 бригада в обличчях

Павло, старший сержант, позивний «Якут»

«Стріляти в людину на ураження – це психологічна травма. Але тут вона дуже швидко виліковується…»

– Наш підрозділ часто брав участь у боях – на Херсонщині, Миколаївщині, Запоріжжі, Донеччині… Де було найважче? Найважче було пережити перші бої, втриматися під мінометними й артилерійськими обстрілами. А потім поступово звикаєш. Людина дуже швидко призвичаюється до нових умов, вона – найкращий «звір».

На Донеччині, під Бахмутом, я отримав акубаротравму (важку контузію). Росіяни побачили наші позиції через дрон і вдарили з міномета. Одна з мін впала дуже близько, щастя, що я був у надійному укритті. А двох товаришів після цього обстрілу довелося виводити в дуже важкому стані, вони були без тями, не могли рухатися. Але зараз із ними все гаразд.

Найближче я бачив ворогів за 15 метрів на Бахмутському напрямку. Це були «вагнери», вони намагалися забрати своїх поранених і загиблих. Мені часто доводилося стріляти на ураження. Кожен військовий по-різному це сприймає, особисто для мене стріляти в людину – психологічна травма. Але тут вона дуже швидко виліковується, бо розумієш – або ти, або тебе…

ЗакарпатПост