Незаконний збут наркотиків і психотропів на Закарпатті: трьох місцевих жителів судитимуть, ще один вже одержав вирок – 6 років позбавлення волі

На розгляді в судах області перебувають кримінальні провадження щодо незаконного розповсюдження психотропних речовин серед населення (ч.ч. 1, 2 ст. 307 КК України). Обвинувальні акти скеровані Мукачівською та Ужгородською окружними прокуратурами. Усі троє фігурантів займалися протиправною діяльністю поокремо та наразі перебувають під вартою.

Під час досудового розслідування задокументовано, що мукачівець, ужгородець і житель Чопа – здійснювали продаж метамфетаміну протягом вересня 2022 року.

Наприкінці грудня 2022 року Ужгородська окружна прокуратура вкотре зафіксувала факти збуту психотропних речовин двома з підозрюваних. Зустрічі з «клієнтами» вони призначали, зокрема, поблизу громадських місць. Зауважимо, що мешканець Чопа вже судимий раніше за вчинення крадіжки, а нове правопорушення вчинив під час встановленого йому іспитового строку.

А у помешканні жителя Мукачева під час санкціонованого обшуку виявили розфасовані та готові до збуту згортки фольги з метамфетаміном і канабісом, а сам чоловік на той момент перебував у стані наркотичного сп’яніння. Водночас за процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури зафіксовано і продаж ним PVP.

Крім того, за публічного обвинувачення Мукачівської окружної прокуратури днями засуджено 29-річного мукачівця за збут особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу (ч. 2 ст. 307 КК України). Дослідивши у засіданнях докази, здобуті зокрема внаслідок негласних слідчих (розшукових) дій, суд ухвалив вирок щодо чоловіка. За доводами прокурора йому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост