Site icon zakarpatpost.net

На Рахівщині місцевого мешканця, що постійно потрапляв у поле зору правоохоронців, засудили до майже 4 років за ґратами

За публічного обвинувачення Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури мешканця смт. Кобилецька Поляна засуджено до 3 років 8 місяців ув’язнення за неодноразові випадки хуліганства, зберігання наркотиків і домашнє насильство (ч. 3 ст. 296, ч. 2 ст. 309, ст. 126-1 КК України).

У суді прокурор довів, що обвинувачений із 2018 року неодноразово вчиняв кримінальні правопорушення. Йдеться, зокрема, про хуліганські дії у приміщеннях місцевого магазину, селищної ради та лікарні. Сам чоловік підтвердив, що при цьому перебував у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, особу викрили на зберіганні канабісу, який він носив із собою для власного вживання.

Систематично правоохоронці фіксували і випадки вчинення закарпатцем домашнього насильства стосовно матері. За це його вже притягували до адміністративної відповідальності, а саме – до виконання громадських робіт та арешту. Однак психологічне насильство щодо потерпілої чоловік не припинив, час від часу вчиняв сварки, виганяв матір з будинку та погрожував виселенням і фізичною розправою.

Фігурант вже судимий раніше за ряд кримінальних правопорушень, востаннє – у лютому 2023 року. Тоді чоловік вже одержав вирок за зберігання наркотичних засобів.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост

Exit mobile version