Закарпатець підпалив греко-католицький храм у Львові

У Львові поліцейські оперативно затримали зловмисника, причетного до підпалу дверей церкви

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

За скоєне затриманому, 31-річному мешканцю Закарпатської області, загрожує покарання – позбавлення волі на строк до десяти років.

До розкриття злочину були задіяні оперативники Управління карного розшуку та Управління кримінального аналізу поліції Львівщини, оперативники кримінальної поліції, слідчі та співробітники інших служб відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2.

Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, вивчили записи камер відеоспостереження, розміщених у рамках програми «Безпечна Львівщина», встановили місце перебування зловмисника та затримали його на вулиці Чукаріна в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Особу затриманого встановлено – ним виявився 31-річний мешканець Закарпатської області.

«Злочин зухвалий і нехарактерний для Львівщини, ще й вчинений напередодні Великодня. Наші оперативники спрацювали швидко, у встановленні місця перебування зловмисника дуже допомогли камери відеоспостереження. Далі працюватимуть слідчі – з’ясують мотиви та всі інші обставини вчинення цього злочину», – зазначив очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Нагадаємо, повідомлення про те, що у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці, розташованої на проспекті Червоної Калини у Львові, горять вхідні двері, надійшло на оперативну лінію 102 в ніч на 14 квітня близько 4.00. Внаслідок займання були пошкоджені бічні вхідні двері у храм, потерпілих немає.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до десяти років, повідомляє поліція Львівської області.

ЗакарпатПост