Закарпатці вже смакують смачним фіолетовим редисом «віола»

Редис відмінно піддається селекції, завдяки чому на сьогоднішній день ми маємо велику різноманітність сортів редису, що відрізняються один від одного смаковими якостями (від солодких до гірких) та великою різноманітністю кольорів (червоний, жовтий, бордовий, фіолетовий, малиновий, білий і т. д.). Газета ЗАкарпатські ОГОлошення і сама вирушила на ринки, аби спробувати на смак новинки редису.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Вже тиждень, як на ринках Закарпаття продається фіолетовий редис «Віола». Вартість за пучок від 15 до 20 гривень. Продавці кажуть, що ціна впаде гривень на 5 днів за 15, коли на ринках краю з’явиться більше редису.

Середньостиглий редис «Віола»  має термін дозрівання 30-35 днів. Коренеплод яскраво-фіолетового кольору з білою м’якоттю і дуже соковитий.

Продається на Закарпатті і чудовий за смаковими якостями «Французький сніданок». Він відрізняється солодкуватим, практично без гіркуватості, смаком. Ціна за пучок такого редису також від 15 до 20 гривень.

Редис є одним з найголовніших продуктів для вегетаріанців, так як містить в собі безліч вітамінів і мікроелементів, а також цінний для вегетаріанців рослинний білок, який легко засвоюється організмом.

На Закарпатті ми звикли, що додаємо редис у салати, і у свіжому вигляді. А газета «Домашня кулінарія» пише, що виявляється, окрім звичного способу вживання редиски в свіжому вигляді, її також можна відварювати і використовувати при приготуванні супів, як це роблять у Франції, а можна підсмажити і додавати в такому вигляді в різні салати, закуски або використовувати як гарнір.

Крім коренеплоду у редису придатні для вживання і листя, які можна вживати як сирими, додаючи їх в салати, так і у відвареному вигляді в супах.

Зберігати редис в холодильнику можна до двох тижнів, а ось листя протримаються лише декілька днів.

Виявляється, за інформацією газети «Поради ЗДОРОВ’Я», наші предки за допомогою редиски прибирали синці та забої на тілі. Для цього вони вичавлювали сік редису на серветку і прикладали до хворого місця, після чого удари і синці проходили набагато швидше.

ЗакарпатПост