На Закарпатті ведмежатко прийшло до людей. Врятували природоохоронці

16 квітня, староста села Домашин Ужгородського району повідомив в  Ужанський національний природний парк,  що протягом двох останніх днів мешканці села спостерігають появу малого ведмежати.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Як повідомили в пресслужбі Нацпарку,  природоохоронцями було прийнято рішення про вилучення ведмежати для уникнення його загибелі.

“До села негайно виїхали співробітники відділу державної охорони природо-заповідного фонду, які забрали малюка до Великого Березного і передали його під опіку провідного наукового співробітника Парку Нелі Коваль”, – коментують в установі. 

фото

Вранці 17 квітня про цю ситуацію було повідомлено Департамент природно-заповідного фонду та біорізноманіття Міндовкілля України, яким було прийнято рішення щодо тимчасового переміщення тварини до реабілітаційного центру бурого ведмедя в Національний природний парк “Синевир” , оскільки планується подальший трансфер ведмежати до одного з європейських центрів, які мають досвід реабілітації ведмежат, з подальшим їхнім поверненням в дику природу за місцем вимушеного вилучення.

Така згода вже отримана від грецької недержавної організації ARCTUROS.

Тварина вже знаходиться під опікою в реабілітаційному центрі бурого ведмедя НПП “Синевир”.

ЗакарпатПост