Здати закордонний паспорт. В Ужгороді обрали запобіжний захід Димитрію Сидору

В Ужгородському міськрайонному суді 20-го квітня обрали запобіжний захід священнику УПЦ МП Дмитру Сидору.

Замовляй рекламу в газетах ЗАКАРПАТСЬКІ ОГОЛОШЕННЯ, РОБОТА ГРОШІ, ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я та оримай рекламу в дописі або сторіс 👇 безкоштовно • вайбер 050 222 50 50

Його зобов’язали здати закордонний паспорт, також він має з’являтися на допит до слідчого або прокурора за першою вимогою. Про це журналістам Суспільного повідомив протоієрей УПЦ МП Віктор Палош, який був присутній на засіданні суду.

Судове засідання над протоієреєм УПЦ МП Дмитром Сидором інкримінують за статею 161 статтею кримінального кодексу “Розпалювання релігійної ворожнечі”.

“Особисте зобов’язання не покидати Україну, він має здати закордонний паспорт, а також має з’являтися зразу на допит до слідчого або прокурора за першою вимогою. Ми погодились з отцем Димитрієм, що це рішення суду є справедливим. Але ми не згідні з тими претензіями, які пред’являє прокурор”, — розповів протоієрей УПЦ МП Віктор Палош.

Крім цього, за матеріалами СБУ розпочали кримінальне провадження за ознаками порушення рівноправності громадян через проповідь настоятеля одного із храмів УПЦ.

ЗакарпатПост