Держава продає родовище солі на Закарпатті за 4,9 млн грн: хто покупець

Державна служба геології та надр у п’ятницю, 21 квітня, провела аукціон із продажу спеціального дозволу на користування надрами Західно-Тереблянської ділянки кам’яної солі в Тячівському районі Закарпатської області. Його переможцем стало київське ТОВ “Закарпатська видобувна компанія”, яке запропонувало 4,91 млн грн.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Це уже третя спроба держави продати цю ліцензію.
Перший аукціон провели 12 грудня 2022 року. На ньому за право викупити спецдозвіл на видобування солі у Тереблянському родовищі змагалися, з-поміж інших, компанії Юрія Косюка та Олександра Ярославського, пише biz.liga.net

Перемогла компанія “Олімп Фінанс Груп”, що запропонувала за нього 25 млн грн. Після перемоги на аукціоні Олімп спецдозвіл так і не викупив.

Тому 7 лютого 2023 року стартував новий аукціон, на якому перемогла компанія “Вест Салт Груп” із пропозицією у 55 млн грн. Але і ця компанія у визначений термін не викупила спецдозвіл у Держгеонадр.

Після цього було призначено третій аукціон із підвищеним гарантійним внеском розміром 15 млн грн.

Враховуючи, що його переможець запропонував лише 4,9 млн грн, держава гарантовано отримає ці гроші.

ТОВ “Закарпатська видобувна компанія” належить двом інвестиційним фондам – Юкон (бенефіціарка – Оксана Омельяненко) та Ехо (бенефіціар – Валентин Кондратьєв).

Їм же належить ТОВ “Катіон Інвест”, яке з 2017 року володіє спецдозволом на видобування солі на сусідньому Тереблянському родовищі.

Омельяненко – бізнес-партнерка Косюка, їй належать частки в таких компаніях бізнесмена, як ТОВ “МХП-Агрокряж”, ТОВ “МХП-Агро-С”.

Єдиним конкурентом Закарпатської видобувної компанії було ТОВ “Стандарт Ван 190”, воно запропонувало за спецдозвіл на 10 000 грн менше.

ЗакарпатПост