На Мукачівщині чоловік отримав 9 років позбавлення волі за зберігання готових до збуту метамфетаміну та канабісу

За доводами Мукачівської окружної прокуратури 34-річного місцевого жителя засуджено до 9 років позбавлення волі за незаконне зберігання психотропних речовин в особливо великих розмірах та особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту (ч. 3 ст. 307 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів, що мешканець Мукачівщини у своєму будинку зберігав розфасовані у зіп-пакети, шприци та згортки фольги психотропи та наркотики. Близько тридцяти готових до збуту «доз» заборонених речовин правоохоронці виявили в обвинуваченого під час санкціонованого обшуку. Згодом експертиза підтвердила, що це – метамфетамін і канабіс.

Протиправну діяльність закарпатця викрили у жовтні 2021 року, тоді ж його затримали. Певний час він перебував під вартою, а на його майно – три транспортні засоби – було накладено арешт. Вину у скоєнні наркозлочину визнав лише частково. Наразі вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України), повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост