На Закарпатті побував Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Харш Кумар Джейн

На порядку денному – питання співпраці в освітній, гуманітарній та економічній сферах.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Харшем Кумаром Джейном.

На порядку денному – питання співпраці в освітній, гуманітарній та економічній сферах.

Насамперед пан Посол подякував Закарпаттю за ефективну роботу з організації евакуації громадян Індії з України в перші дні повномасштабної війни через пункти пропуску. У цей період ми забезпечили виїзд за межі країни близько 20 тисяч людей.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол зазначив, що Індія підтримує територіальну цілісність та суверенітет усіх країн-членів ООН, як і міжнародне право, та наголосив, що керівництво їхньої держави нещодавно відмовилося від зустрічей з представниками рф.

Обговорили питання створення сприятливого інвестиційного клімату на Закарпатті. В Україні до початку війни працювало близько 50 індійських підприємств. Найбільша кількість – у фармацевтичному секторі, а також в автомобільній галузі (автомобілебудівна компанія TATA Motors Ltd. і виробник транспортних засобів Bajaj Motorcycles) та інших.

Ми готові надати майданчики для створення як нових виробництв, так і релокації запущених підприємств у разі необхідності. Окремо презентували власні проєкти для прямих інвестицій.

Насамкінець домовилися підтримувати контакти для розвитку співпраці за вищевказаними напрямками.

Дякую Надзвичайному і Повноважному Послу Індії в Україні Харшу Кумару Джейну за візит та увагу до Закарпаття.

ЗакарпатПост