Понад пів тисячі дітей із різних куточків України приїхали в Ужгород на «Мистецьку резиденцію народної хореографії ім. Клари Балог»

Понад пів тисячі дітей із різних куточків України приїхали в Ужгород на «Мистецьку резиденцію народної хореографії ім. Клари Балог», відкриття якої відбулося напередодні ввечері.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Організатори – ГО «Яскрава країна». Цьогоріч до проєкту долучилися 20 хореографічних колективів із Києва, Львова, Трускавця, Івано-Франківська, Рівного і Рівненської області, Хмельницького, Кропивницького, а також Вінницької та Закарпатської областей. Спікери резиденції та члени журі – провідні діячі хореографічного мистецтва, викладачі вищих навчальних закладів мистецької освіти та артисти Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім.Павла Вірського, повідомляє Ужгородська міська рада.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор на сцені обласної філармонії подарував глядачам відомі вокально-хореографічні номери за постановками Клари Балог, яка працювала в цьому колективі, показали й архівні відеоматеріали про видатну балетмейстерку.

Резиденцію проводять у співпраці із Закарпатським народним хором та обласним центром дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН»».

Протягом вихідних у програмі – майстер-класи і лекції від членів журі для керівників та учасників хореографічних колективів, а також гала-концерт.

ЗакарпатПост