Залишилося не більше сотні: українські Захисники врятували рідкісну тварину, яка застрягла у траншеї

Це занесена до Червоної книги України перегрузня (лат. – vormela peregusna). Раніше цих тварин налічувалося близько 100 особин. Але війна може повністю винищити цих строкатих хижаків.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Адже їх ареал проживання – це заповідник «Хомутівський степ» у Донецькій області, Стрільцівський, Провальський степ та Королівські скелі на Луганщині, а також Запорізька область. Саме у цих регіонах йдуть активні бойові дії.

🟡 Екологи попереджають: російський екоцид може знищити фауну України. Фахівці підрахували, що вже 600 видів тварин (а також 750 видів рослин та грибів) опинилися у зоні ризику через війну. І найвразливіші серед них степовий орел, байбак і перегрузня.

Після Перемоги ми маємо оцінити шкоду природі, домогтися відшкодування і докласти всіх зусиль, щоб відновити населення тварин і птахів, у чиї зони проживання вторгся російський агресор.

ЗакарпатПост