На Закарпатті завершено розслідування шахрайської схеми продажу неіснуючого військового спорядження

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури звершено розслідування злочинної схеми групи місцевих жителів, котрі спекулювали на потребах військовослужбовців та виманювали гроші у довірливих громадян.

рекламуйся в газеті Закарпатські оголошення • вайбер 050 222 50 50

Прокурор вже скерував до суду обвинувальний акт щодо трьох мешканців обласного центру за фактом шахрайства, вчиненого неодноразово та шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). Одному з обвинувачених інкримінують також незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263 КК України).

Йдеться про пару – 23 річного чоловіка та його 28-річну співмешканку, – що вже судимі раніше за крадіжку, а також їх 32-річного знайомого, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що обвинувачені зареєстрували ряд Telegram-каналів, де публікували фейкові оголошення щодо продажу військового спорядження. У неіснуючому арсеналі товарів шахраї мали в наявності все, за чим до них зверталися – шоломи, тепловізори, бронежилети, військову форму та взуття тощо. Від покупців просили здійснити повну або часткову передоплату, а одержавши кошти на банківські картки – зникали й переставали виходити на зв’язок.

Правоохоронці встановили більше 20 потерпілих громадян зі всієї України. Це – мешканці десяти областей. Загальна сума завданих їм збитків склала понад 138 тисяч гривень.

Крім того, під час проведення слідчих дій у помешканні 23-річного фігуранта виявили пістолет, який він придбав і зберігав без необхідного дозволу.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції. Обвинувальний акт скеровано на розгляд Ужгородського міськрайонного суду. У разі доведення вини особам може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост