Людина зникла безвісти за особливих обставин: куди звертатися жителям Закарпаття

Кожен випадок, з яким звертаються рідні безвісти зниклих захисників, є індивідуальним та потребує окремого підходу до вирішення.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

На цьому наголосив Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА під час зустрічі з керівниками районних військових адміністрацій, фахівцями у сфері пошуку зниклих, надання безоплатної правової допомоги й іншими.

«Родини зниклих безвісти військовослужбовців повинні знати, як їм діяти, куди звернутися для отримання необхідної інформації та як оформити відповідне грошове забезпечення. Вони не залишаться без належної підтримки держави», – підкреслив Петро Добромільський.

За його словами, соціальні гарантії й комплексна допомога сьогодні ефективні і вкрай потрібні людям, котрі не мають втратити надію. На цьому фронті важливо боротися злагоджено та не забувати, що будь-які неправильні дії чи кроки можуть лише нашкодити.

Відтепер у всіх громадах області доступні детальні інструкції з чітким алгоритмом дій у таких випадках. Сприяти інформуванню родин зниклих безвісти дозволять і буклети у ЦНАПах та старостатах краю.

Також у кожному районі краю функціонують відділення та представництва Регіональний центр з надання БВПД у Закарпатській області. Як зауважив керівник осередку Василь Попадинець, вразливі категорії громадян, зокрема й родини зниклих безвісти військових, можуть отримати безоплатну юридичну підтримку на місцях або звернутися на гарячу лінію за номером 0800213103.

Під час зустрічі регіональна координаторка Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Власта Рейпаші також наголосила, що найголовніше для родичів зниклих безвісти – вчасно звернутися до компетентних органів та чітко дотримуватися розробленого державою алгоритму дій ➡️ https://bit.ly/40ZE5eG. За її словами, самостійні спроби пошуків через розповсюдження інформації в соцмережах можуть завдати непоправної шкоди зниклій людині.

фото ілюстративне, з відкритих джерел

ЗакарпатПост