На Закарпатті старшокласники пройшли заняття з практичних стрільб у рамках Нацспротиву

Сьогодні в межах початкової підготовки громадян України до нацспротиву на базі навчального осередку відбулося заняття з вогневої підготовки для 460 одинадцятикласників краю.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Його провели за участю Закарпатського ОТЦК та СП й обласного центру підготовки населення до національного спротиву.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

«Для школярів розгорнули навчальні місця, де фахові інструктори ознайомили їх із будовою стрілецької зброї, основами стрільби, заходами безпеки і провели практичні стрільби зі штатної зброї, виконавши відповідні вправи. Водночас учні мали можливість оглянути зразки бойової техніки, фортифікаційні елементи.

Особисто взяв участь у навчаннях і разом з юнаками пройшов базовий курс. Приємно відзначити ініціативу молоді, її бажання навчатися й опановувати необхідні навички, щоб захистити себе, свої родини та країну.

Ці заходи проводимо для належного забезпечення початкової загальновійськової підготовки, вдосконалення знань, умінь і навичок учнів з предмета «Захист України», визначення рівня їхньої готовності до строкової військової служби в Збройних силах та інших військових формуваннях. 

Цей процес системно й ефективно проходить по всій території Закарпаття. Загалом заняття заплановані для 4,5 тисячі юнаків краю.

Дякую представникам ЗСУ та освітянам за високий рівень організації і підготовку школярів.

Продовжуємо системну роботу, спрямовану на підготовку населення Закарпатської області до національного спротиву», – йдеться у дописі Віктора Микити.

ЗакарпатПост