В Ужгороді проходить наукова конференція з протидії кіберзагрозам

Протидія кіберзагрозам – одна зі складових гарантій національної безпеки. Оскільки гібридна війна триває паралельно зі збройною агресією, посилення захисту інформаційного простору в Україні сьогодні вкрай важливе.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Нові підходи до розвитку кібербезпеки, сучасні досягнення й результати наукових досліджень цими днями презентують та обговорюють в Ужгороді на Міжнародній науково-технічній конференції «Безпека інформаційних технологій: ITSEC».

В офіційному відкритті заходу в ректораті УжНУ взяв участь заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан: «Сьогодні як ніколи потрібно ефективно розбудовувати систему інформаційної та кібербезпеки, адже вона визначає не лише якість реагування і оперативність знешкодження атак, а й дає можливість запобігти їм. Тому такі конференції украй важливі для наукової спільноти та, зокрема, студентів профільних спеціальностей».

Закарпатська ОВА спільно з партнерами системитично проводять навчання й тренінги з кіберзахисту та кібергігієни в умовах війни для школярів, молоді, освітян, державних службовців та інших. За словами Олександра Пацкана, в сучасному світі кожен повинен дбати про свою інформаційну безпеку та знати, як протидіяти загрозам в інтернет-просторі.

Конференцію «Безпека інформаційних технологій: ITSEC», присвячену 90-річчю Національного авіаційного університету «ITSEC», за сприяння обласної військової адміністрації організували Національний авіаційний університет, Ужгородський національний університет, громадська організація «Асоціація спеціалістів кібербезпеки».

ЗакарпатПост