Site icon zakarpatpost.net

Люди, яких у дитинстві били батьки, удвічі частіше страждають на депресію, – вчені

діти

Учені Австралійського католицького університету під час дослідження з’ясували, що 61% людей віком від 16 до 24 років, яких батьки фізично карали в дитинстві, майже вдвічі частіше страждають на тривогу і депресію.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті – індекс 89266 💙 💛 рекламуйся в газеті 067 666 90 90

Як зазначив співавтор наукової роботи професор Деріл Гіггінс, старше покоління з більшою вірогідністю вважає подібне виховання ефективним: 38% людей, старших за 65 років, вважають ляпаси необхідними. Однак лише 15% 16-24-річних погодилися з тим, що це доречно, пише ICTV з посиланням на LAD bible.

Професор психіатрії Мельбурнського університету Софі Гевігхерст заявила, що отримані дані дають підстави для оголошення фізичного покарання дітей незаконним.

– Якщо незаконно бити свого сусіда або його собаку, то чому вважається законним бити свою дитину, – ставить запитання вчена.

Нині тілесні покарання оголошено поза законом у 63 країнах.

Однак, наприклад, у Великій Британії відкинули заклики заборонити биття дітей. Як заявив представник міністерства освіти країни, йдеться не про виправдання насильства щодо дітей, а про наявність чітких законів для його запобігання.

Однак опоненти висловлюються проти такої позиції, заявляючи, що в країні, де заборонено бити дорослих, у дитини щодо цього немає жодних правових гарантій.

ЗакарпатПост

Exit mobile version