Туристів просять не викидати сміття та інші відходи на території парку «Синевир»

Увага! Повідомлення про заборону викидати сміття на території парку!

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️ повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Національний парк – це природна територія, яка зберігається у своєму природному стані та забезпечує життя для безлічі різних видів тварин та рослин і здійснюється їх охорона. Оскільки природа є основою нацпарку, дуже важливо дотримуватися правил та заборон, які існують на його території.

Однією з таких заборон є залишення після себе сміття або його викидання будь-де на території національного природного парку. Це означає, що ви повинні зберігати усі свої відходи та сміття при собі, поки не знайдете місце, де його можна викинути правильним чином.

З приходом весняного сонячного тепла, на жаль, чимало людей – місцевих, туристів та просто подорожуючих приїздять відпочивати чи просто споглядати за цікавими та привабливими краєвидами парку. Однак, вже після перших таких днів, особливо вихідних, у  зручних для відпочинку місцях, інспектори ПНДВ зіткнулися з черговим смітником. На жаль, деякі люди не розуміють, наскільки важливо берегти ці території, і залишають за собою купи сміття або викидають в річку .

Заборона викидати сміття у національному парку не тільки зберігає естетичний вигляд території, але й захищає диких тварин від отруєння та контакту зі шкідливими речовинами. Їхнє здоров’я та благополуччя – це також важлива частина екосистеми парку.

Тому, якщо ви відвідали національний парк, запам’ятайте, що ви повинні зберігати усе своє сміття та відходи при собі, поки не знайдете визначене місце, де їх можна викинути.

Залишати сміття на території природного парку є не тільки безвідповідальним, але і небезпечним. Сміття може завдавати шкоди рослинам і тваринам, які живуть у цьому середовищі. Воно може стати пасткою для диких тварин, що може призвести до їх травмування або смерті. Також нерідко халатне поводження з сміттям призводить до непередбачуваних пожеж.

ЗакарпатПост