Site icon zakarpatpost.net

Хустський митрополит Марк (Петровцій) звільнив сліпого архімандрита Грушівського монастиря Пімена

Очільник Хустської єпархії УПЦ МП Марк усунув архімандрита, який не поминав патріарха кирила.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомляє видання Mukachevo.net з посиланням на священника УПЦ МП Андрія Пінчука.

Отець Пімен був призначений на руїни Грушівського монастиря, який і відродив багаторічною сумлінною працею. До того ж, Пімен є сліпим з підліткового віку, але при цьому пише книги з історії єпархії і від початку війни безплатно прихистив у монастирі багато переселенців.

Отець Андрій Пінчук нагадує, що митрополит Марк, який звільнив Пімена, поминав московського патріарха кіріла (гундяєва) навіть після собору УПЦ (МП) в Феофанії.

Також відомо, що новим настоятелем Грушівського монастиря призначений єпископ Симеон Голубка. Симеон вже давно фактично виконував обов’язки намісника Грушівського монастиря. І за останній рік вижив звідти всіх проукраїнських монахів, останнім залишався сліпий о. Пімен.

Інформації щодо заборони у священнослужінні архімандрита Пімена на офіційному сайті Хустської єпархії УПЦ немає, як і немає офіційних коментарів з приводу цього звільнення від керуючого Хустською Єпархією УПЦ митрополита Хустського і Виноградівського Марка (Петровція).

ЗакарпатПост

Exit mobile version