В Ужгороді перевірятимуть усі громадські заклади щодо безперешкодного доступу для людей з інвалідністю

Обурливий випадок, коли працівники розважального центру не пустили у приміщення дитину із ДЦП змусив міськраду Ужгорода створити робочу групу, яка розпочне перевірки громадських закладів щодо забезпечення дотримання умов безперешкодного доступу для людей з інвалідністю.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

На  неприпустимості проявів дискримінації до дітей з інвалідністю наголосив заступник міського голови Артем Погорєлов на зустрічі із керівництвом дитячого розважального центру Kids Club в Ужгороді. Мова про обурливий випадок, оприлюднений у соцмережах, коли працівники цього закладу не пустили у приміщення на день народження дитину із ДЦП на кріслі колісному.

За дорученням міського голови Богдана Андріїва до розважального центру заступник міського голови навідався разом із директоркою департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради Аллою Келемец та радником міського голови Григорієм Шевчуком. У розмові закцентували на дотриманні принципу доступності у сфері послуг, відпочинку та дозвілля, доцільності створення безбар’єрного ігрового простору. 

Керівниця закладу відзначила, що їй та всьому колективу дуже прикро, що стався такий випадок. Додала, що ніхто не мав наміру образити дитину чи обмежити її у правах. Висновки зробили, правила відвідування закладу змінили, із персоналом провели відповідну роз’яснювальну роботу, виправлять і решту недоліків.

В Ужгородській міській раді створять робочу групу, яка ближчим часом розпочне перевірки громадських закладів щодо забезпечення дотримання умов безперешкодного доступу для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Бізнесу нагадають та наголосять на безумовному дотриманні  чинного законодавства України, яке визначає необхідність забезпечення людям з інвалідністю доступності фізичного, соціального, економічного та культурного оточення, охорони здоров’я та освіти.

ЗакарпатПост