Мистецькі школи Закарпаття взяли участь у музичній олімпіаді імені Надії Затіної

Конкурс відбувся в Ужгородській музичній школі, яка спільно з управлінням у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради є засновником олімпіади.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👍 безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Як розповіла директорка музичної школи Олена Охрим, своїм завданням організатори бачать виявлення та підтримку талановитої молоді, підвищення рівня знань та розвитку творчих навичок учнів, активізацію творчої роботи викладачів мистецьких шкіл.

Щодо власне олімпіади, то конкурсні творчі випробування відбулися в 2 тури з предмету «Музична грамота і практичне музикування» для учнів випускного класу Елементарного підрівня початкової мистецької освіти. Вік учасників – 9-11 років.

Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук привітала талановиту молодь, побажала наснаги і високих творчих досягнень, подякувала директорці Олені Охрим, батькам і педагогам, що сприяють розвитку юних музикантів, а Збройним Силам України – що дарують малечі можливість мати щасливе дитинство.

Учасникам та переможцям олімпіади вручили подяки, дипломи та медалі, а членам журі – учням Надії Затіної – і книги про видатну музикантку.

Ім’я Надії Затіної, визначної педагогині в царині музичного мистецтва, широко відоме в мистецьких колах нашого краю. Непересічна постать цієї музикантки-теоретика – серед числа корифеїв музичного життя Закарпаття другої половини ХХ ст., серед яких імена Дезидерія Задора, Іштвана Мартона, Семіраміди Хосроєвої, Маріанни Валковської, Петра Милославського та багатьох інших, що також спричинилися до розвою професійної музичної освіти краю. Сповнена яскравих творчих ідей і блискучих педагогічних результатів, діяльність Надії Григорівни Затіної стала важливою сторінкою в  історії  Ужгородської музичної школи №1.

ЗакарпатПост