На Закарпатті у 128-й гірсько-штурмовій бригаді освятили військовий храм ПЦУ на честь Георгія Побідоносця

В постійному пункті дислокації 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади відбулося урочисте освячення храму на честь Святого великомученика Георгія Побідоносця.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Раніше храм належав церкві московського патріархату, однак минулого року, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, командування бригади прийняло рішення позбавити доступу промосковським священникам відправляти службу на території військової частини. Згодом храм віддали Православній Церкві України, таким чином церква 128 бригади стала першою в місті, яка перейшла від московського патріархату в Православну Церкву України.

Під час освячення храму єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, зокрема, наголосив:

– У цьому храмі завжди лунатиме молитва за наших військових, котрі боронять Україну, за загиблих героїв, за матерів, за діточок маленьких, котрі теж страждають від російських окупантів. Молитва буде справедлива, мирна і лунатиме рідною українською мовою, яку благословив наш Господь.

Я гарантую, що вам тут ніколи не скажуть, що ти українець, а значить твоя мова неблагодатна, що ви несправжні герої. Український воїн тут навіки буде прославлений, як справжній герой, котрий зробив мирним небом у тому числі на Закарпатті. Православна Церква України відкрита для всіх конфесій, вас завжди тут послухають, посповідають, за вас завжди тут помоляться, вам завжди тут допоможуть…, – наголосив владика Варсонофій.

Після освячення храму військові отримали нагороди від міського голови, а духовенство звершило молебень за захист Українського війська і вклонились меморіалу загиблим воїнам 128-ї ОГШБр. На завершення військовий оркестр виконав Гімн України та пісню «Пливе кача…»

ЗакарпатПост