День пам’яті та примирення відзначають сьогодні в Ужгороді

8 травня – День пам’яті та примирення.  Весь цивілізований світ вшановує нині мільйони жертв Другої світової війни.  Українці одними з перших відчули на собі її масштаби та жорстокість. І боролися з нацизмом до перемоги.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Другий рік, як Україна відзначає цю дату в умовах повномасштабної війни, захищаючи свою свободу, незалежність та суверенітет від російських загарбників. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з Другою світовою, стали реальністю в Україні через воєнні злочини російської армії та керівництва росії.

Керівники краю Віктор Микита та Володимир Чубірко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, заступник міського голови Василь Гомонай, представники правоохоронних органів та силових структур, ДСНС, військові  поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам на Сході і до могил загиблих українських Героїв на Пагорбі Слави.

Під час заходів із вшанування памʼяті загиблих лунав «Дзвін перемоги» – як символ нашого прагнення до перемоги та безмежної поваги до полеглих захисників, повідомляє Ужгородська міська рада.

Перемогли тоді – переможемо й зараз! Слава Україні!

ЗакарпатПост