Посівний календар дачника на тиждень до 14 травня

Зараз овочівникам та садівникам ніколи відпочивати, які роботи можна проводити на ділянці, щоб не нашкодити рослинам.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️ повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Цього дня краще відмовитись від посіву овочів та висадки розсади, а от захисні заходи від шкідників та хвороб можна провести.

Також можна видалити та викорчувати старі дерева та чагарники, які не плодоносять, радить На пенсії.

10 травня

Сприятливий день для всіх робіт у саду та на городі. Але є одне попередження: постарайтеся обережно поводитися з кореневою системою, тому що вона зараз чутлива.

11 травня

Цього дня Місяць перебуває у знаку Водолія, а це означає, що найкраще відмовитися від посадки нових рослин. Насіння погано сходитиме, а самі рослини будуть слабими і часто хворіти.

12 травня

Ідеальний день для захисту саду від шкідників та хвороб. Саме час провести обробку. Також можна спробувати посіяти квіти, проте є ризик отримати інші за формою або кольором екземпляри.

13 травня

Цей день підходить для активних робіт на дачі. Продовжуйте посадку картоплі, пересадіть на грядку розсаду перцю, баклажанів, томатів та інших теплолюбних рослин. Також можна посіяти бобові, капусту, огірки, патисони.

З квітів посійте матіолу, цинію, астру та інші однолітники. А якщо досить тепло, висадіть на клумбу розсаду пеларгонії та петунії.

А ось від використання засобів захисту та обрізки рослин краще відмовитися.

14 травня

Цього дня можна продовжувати те, чим ви почали займатись 13 травня. Можливий полив рослин, проте не потрібно перезволожувати їх, щоб не викликати загнивання кореневої системи. Те саме стосується і підживлення — воно має бути помірним.

Можна висаджувати саджанці плодових та ягідних культур: малини, агрусу, сливи, смородини. Намагайтеся, щоб яма під посадку була такою, щоб коріння не загиналося.

ЗакарпатПост