Закарпатські митники запобігли ввезенню валютних цінностей на 3,7 млн гривень

На митному посту «Астей», що на кордоні з Угорщиною, закарпатські митники запобігли незаконному ввезенню на територію України значної суми незадекларованої валюти.

рекламуйся в газеті Закарпатські оголошення • вайбер 050 222 50 50

Повертаючись із Євросоюзу на іномарці «Мерседес-Бенц»», 64-річний житель Харківщини разом з іншим пасажиром під час проходження митного контролю свідомо обрали «зелений коридор». Цим громадяни підтверджували правомірні наміри перетнути українсько-угорський кордон. Усно запевняли інспекторів, що переміщують виключно особисті речі.

Утім, у ході ретельної перевірки автомобіля митники виявили 120 тис доларів, про які гр.України чомусь вирішили не повідомляти під час усного опитування. До слова, згідно з вимогами митного законодавства, дозволяється переміщувати іноземну валюту через кордон до 10 тисяч євро на одну особу, не декларуючи.

Чималенька готівка валюти знаходилися серед особистих речей громадян – у рюкзаку та по 10 тис доларів акуратно складена в обгорнутий поліетилен.

У своїх поясненнях громадяни виправдовувалися, мовляв, не знали вітчизняне законодавство, і що валютні цінності необхідно декларувати, інформує пресслужба Закарпатської митниці.

Тож, за порушення порядку проходження митного контролю в зоні спрощеної смуги (зелений коридор) та переміщення валютних цінностей, що перевищує суму для обов’язкового письмового декларування, відносно водія буде складено протокол за ч.1 статті 471 Митного кодексу України. Незадекларована валюта, а це – 100 тис доларів, що за курсом НБУ приблизно складає 3,7 млн, підлягає тимчасовому вилученню.

Нагадаємо, що санкції зазначеної статті Митного кодексу передбачають накладення штрафу в розмірі 20% від суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування. Справи зазначеної категорії розглядаються митним органом.

ЗакарпатПост