Прокуратура оголосила підозру посадовцю Ужгородської міськради

Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру начальнику одного з управлінь Ужгородської міської ради за фактом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Встановлено, що посадовець розробив протиправний механізм зміни цільового призначення землі колишнього промислового підприємства, що давало змогу власнику створити умови для її вигідної реалізації в майбутньому. Йдеться про ділянку на Слов’янській набережній в Ужгороді.

Згідно з даними генплану міста та детального плану території, ця ділянка розташована в зоні промислових підприємств і є територією виробничої забудови, що унеможливлювало проведення там будівництва комплексу багатоквартирних житлових будинків.

Так, підозрюваний вніс неправдиві відомості до ряду документів при розробленні містобудівної документації. Метою цього недостовірно вказав «комплексний підхід у формуванні нової забудови міста». Крім цього, посадовець, усупереч вимог законодавства у сфері містобудування та Земельного кодексу, погодив проєкт зміни цільового призначення земельної ділянки.

Такі протиправні дії безпосередньо вплинули на фінансову та ринкову привабливість згаданої земельної ділянки та створили умови для її забудови багатоквартирним будинком.

Готується клопотання щодо обрання особі запобіжного заходу та відсторонення від посади, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост