Академія культури та мистецтв презентувала в Ужгороді грандіозний концерт «Слово про матір – жінку й Україну!»

З нагоди Дня Матері в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі відбувся яскравий, масштабний концерт під назвою «СЛОВО ПРО МАТІР-ЖІНКУ Й УКРАЇНУ», який підготували викладачі та студенти Академії культури і мистецтв.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️ повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

В умовах повномасштабної війни українське мистецтво, як і його творці, – не мовчать. І воно промовлятиме у майбутнє голосом сьогодення, серцем кожної української МАТЕРІ-ЖІНКИ, яким і присвятили свої творчі звіти вихованці та їх педагоги найпотужнішого мистецького осередку Закарпаття – АКіМ.

Тож не дивно, що у концертному залі, як мовиться, яблуку ніде впасти.

Серед присутніх – митці, жителі та гості обласного центру, запрошені. А це – ректор АКіМ Наталія Шетеля, директор департаменту культури ОДА Євген Тищук, начальник відділу внутрішнього аудиту облради Євгенія Кибза, відома поетеса краю Олена Пекар та ін.

Промови виголосили Євген Тищук та Наталія Шетеля.

Наталія Ігорівна Шетеля від щирого серця подякувала українським МАТЕРЯМ, сини і доньки яких загинули від ворожих куль, аби ми мали можливість навчатися, працювати, творити і просто жити, а також хоробрим Воїнам ЗСУ, які мужньо б’ються з клятим ворогом уже 441 день. Подякувала керівництву ОДА та облради, депутатському корпусу за підтримку вишу. А також зазначила, що «Господь дав унікальну зброю митцям, яку ніколи не розстріляти ані градами, ані фосфорними бомбами і це – мова, пісня, танець, поезія, пензель».

Наше завдання – нести ці безціненні, прадавні символи України по всьому світу, аби вільні народи пізнали нашу унікальну країну з тисячолітньою історією. Сьогодні допомагаємо Воїнам, тримаємо культурний фронт, наближаємо перемогу. А як це нам вдається – зараз ви й побачите», – наголосила Наталія Шетеля.

Відтак творчі колективи один за одним феєрично демонстрували тонкощі виконавського мистецтва пісні, танцю, пересипавши їх віршами Кобзаря, наповнивши патріотичними та фольклорними мотивами.

Кожен номер програми зривав шквал оплесків. Без перебільшення, студенти показали високий рівень майстерності, професіоналізму і бажання тримати культурний стрій гідно.

Гуцульські костюми, вишиті сорочки та сучасні сукні вражали оригінальністю та красою.

Щира подяка студентам за хист, а викладачам за титанічну працю. А це – Андрій Тазінгер, Євген Цанько, Вероніка Тищук, Олександр Карбованець, Сергій Петрушевський, Артур Качур, Анастасія Вишневська та заслужені працівники культури: Михайло Шютів, Ірина Щевцова, Єлізавета Бабяк, Валентина Зелінка, Олеся Глуханич, Людмила Ярова, Оксана Шип і заслужений артист України Олександр Куцик.

Величезна подяка ведучому вечора, актору Миколі Карпенку та режисеру концерту, заслуженій артистці України Наталії Орєшніковій.

Сценічне оформлення – заслужений діяч мистецтва Емма Зайцева.

Фото та відео звіт проєкту – Тіберій Шютів.

Велика вдячність керівництву театру за надану можливість провести свято на такому високому рівні.

Свято з нагоди вшанування МАТЕРІ-ЖІНКИ й України вдалося на славу!

Так тримати!

Пишаємось! Цінуємо! Єдності прапор тримаємо!

ЗакарпатПост