Закарпатські митники «вполювали» сигаретного контрабандиста

13 травня, закарпатські митники задокументували правопорушення відносно закарпатця, який намагався перевезти через українсько-словацький кордон понад півтисячу пачок сигарет, заздалегідь приховавши їх у легковику.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Так, виїжджаючи з України через митний пост «Малий Березний» Закарпатської митниці та прямуючи до Словаччини, 67-річний житель Ужгородщини «задекларував» чесні наміри перетнути кордон, свідомо обравши спрощений вид контролю – «зелений коридор». Усно також запевняв інспекторів, що нічого прихованого в автомобілі марки «VOLKSWAGEN TOURAN» не переміщує.

Втім, досвідчені митники вирішили перевірити добропорядність чоловіка, ретельно перевіривши транспортний засіб у боксі поглибленого огляду.

Невдовзі з’ясувалося, що під передніми водійським та пасажирським сидіннями було приховано від митного контролю 550 пачок тютюнових виробів з фільтром, без марок акцизного збору України. Аби дістатися до тайника із сигаретами, інспекторам довелося викрутити шурупи, які тримали металеві накладки конструктивних порожнин під сидіннями та їх демонтувати.

Наразі порушення задокументовано за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Вартість виявлених 550 пачок тютюнових виробів з маркуванням FOR DUTY FREE ONLY буде встановлена після оцінки спеціаліста-експерта.  А от автомобіль (2006 р.в.), що використовувався для переміщення прихованого товару у тайниках, за оцінкою в інтернет мережі становить майже 180 тис грн. Справу скерують до суду.

Варто зазначити, що санкції даної статті передбачають не лише штраф у розмірі 100% вартості предметів порушення з їх конфіскацією, а також конфіскацію транспортного засобу із спеціально виготовленими сховищами, що використовувалися для переміщення прихованих товарів через митний кордон України.

ЗакарпатПост