На Закарпатті сьогодні відзначається одне з головних родинних свят – День матері

Цей день стає приємним приводом для того, щоб зателефонувати мамі або приїхати до неї, щоб сказати «спасибі» за її кохання, підтримку і самовідданість.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Історія свята досить проста: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Її старання увінчалися успіхом – в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоч по суті це – свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама – найголовніша людина для своїх дітей.

Слово «мама» росте з нами тихо, як ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка. Воно приходить на вуста промінцем маминої усмішки і ласкавістю її очей.

Протягом всього життя матері стоять на початку наших доріг, дивляться нам услід і бажають добра та щастя. Вони сподіваються від своїх дітей духовних злетів, бо і в останню хвилину думають про те, щоб їхні нащадки жили гідно серед людей.

Прийміть найщиріші вітання з ніжним, ласкавим і світлим для всіх святом – Днем матері! Бажаємо Вам тепла домашнього вогнища, надійної чоловічої підтримки, здоров’я та любові!

ЗакарпатПост