Корумповані суди:  Голову Верховного суду затримали на хабарі у майже 3 мільйона доларів

«Фактично на гарячому було зафіксовано керівництво Верховного Суду», – підкреслив очільник НАБУ Семен Кривонос.

рекламуйся в газеті Закарпатські оголошення • вайбер 050 222 50 50

Національне антикорупційне бюро заявило про викриття масштабної корупційної справи серед керівництва та суддів Верховного суду.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на НАБУ.

“НАБУ і САП викрили масштабну корупцію у Верховному суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВСУ. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Деталі згодом”, – йдеться у повідомленні.

16 травня під час брифінгу стосовно викриття корупції у Верховному Суді директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос повідомив, що затримано дві особи, але підозру ще нікому не вручили, оскільки тривають слідчі дії.

«Проводяться слідчі дії з суддями та посередниками. Тому на даний час про підозру ще не повідомлено, але дві особи затримано», – підкреслив Семен Кривонос.

«На даний час затримано голову Верховного Суду і вживаються заходи щодо перевірки інших осіб щодо причетності», додав прокурор начальник відділу САП Олександр Омельченко

За словами Олександра Омельченка, наразі дії кваліфікуються за частиною 4 статті 368 і частиною 4 статті 369 КК (отримання неправомірної вигоди і пропозиція, обіцянка отримати неправомірну вигоду). Санкція передбачає від 8 років позбавлення волі.

Спікери додали, що буде звернення до ВРП щодо забезпечення заходів кримінального провадження.

фото: СЮГ.

ЗакарпатПост