На Закарпатті затвердили програму термомодернізації багатоквартирного житлового фонду

Вона сприятиме зменшенню споживання енергетичних ресурсів у багатоквартирних будинках, а отже – і заощаджувати витрати мешканців на енергоресурси, покращувати умови їх проживання, а також збільшувати термін експлуатації житлового фонду громад.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

На цьому наголосив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, лише через неутеплені зовнішні огороджувальні конструкції (стіни, дах тощо) втрати тепла становлять від 30 до 45%, через систему вентиляції – від 15 до 25%, вікна, горищні перекриття – від 10 до 20%.

Житлові будинки, в яких утворено ОСББ, завдяки програмі можуть зробити свій дім більш енергоефективним, а витрати на вжиті заходи частково відшкодовуватимуть з обласного та місцевого бюджетів.

«Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 75 млн грн, зокрема з обласного бюджету передбачено 30 млн грн (по 15 млн грн у 2023 та 2024 роках), – прокоментував Мирослав Білецький. – Умовою отримання часткової компенсації є участь ОСББ у місцевій програмі з термомодернізації».

ЗакарпатПост