Службовий собака закарпатської митниці Сем блискавично спрацював на марихуану

 Днями на митному посту «Малий Березний», що на кордоні зі Словаччиною, натренований на виявлення наркотиків чотирилапий помічник кінолога за кличкою Сем винюхав в автівці речовину схожу на канабіс.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

В’їжджаючи в Україну на іномарці, гр.Словаччини під час проходження митних формальностей обрав спрощену смугу контролю – «зелений коридор», інформує Закарпатська митниця.

Під час здійснення митного контролю до перевірки транспортних засобів, що рухались даною смугою, було залучено кінологічну команду. І результат не забарився! Спритний Сем (породи більгійської вівчарки малінуа) блискавично винюхав у салоні авто скляну баночку із кількома грамами речовини, за зовнішніми ознаками схожу на квітки марихуани, що знаходилася у скриньці для рукавичок.

Відтак митники направили до правоохоронних органів повідомлення про протиправне діяння, що містять ознаки злочину,  передбаченого статтями 307, 309 Кримінального кодексу України.

До слова, за січень-квітень 2023 року кінологічні команди Закарпатської митниці виявили 18 фактів незаконного переміщення громадянами предметів правопорушення через кордон.

Найчастіше чотирилапі помічники митників спрацьовували на наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори (15 фактів); зброю та набої (2 факти); тютюнові вироби (1 факт).

Кмітливі службові собаки – Сем, Рой, Дана, Денні, Амур, Стенлі, Норд, Азар, Джоні, Бім, Лакі – за лічені хвилини виявляють заборонені до переміщення через кордон предмети і кожен по-своєму повідомляє свого господаря про «знахідку». Серед виявлень – зброя, психотропні та наркотичні препарати, а також приховані сигарети.

 Загалом на рахунку кінологічного підрозділу за результатами проведених пошукових заходів за вказаний період виявлено 44 факти порушень митного законодавства на загальну суму понад 2 млн грн.

ЗакарпатПост