Підрив залізниці в Криму порушить постачання зброї Чорноморському флоту РФ – розвідка Британії

Підрив залізниці на території окупованого Росією Криму, який стався 18 травня, може порушити постачання зброї, зокрема, ракет Калібр Чорноморському флоту.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, опублікованому у п’ятницю в Twitter, повідомляє “Європейська правда“.

У відомстві нагадали, що 18 травня під Сімферополем внаслідок підриву колії зійшов з рейок потяг, заблокувавши залізничне сполучення із Севастополем, де базується Чорноморський флот РФ.

Росія намагатиметься швидко відремонтувати лінію, але цей інцидент порушить постачання товарів і, можливо, зброї, зокрема, крилатих ракет Калібр російському флоту, зазначили у розвідці.

“Будь-яка диверсія в цій чутливій сфері ще більше посилить занепокоєння Кремля щодо його здатності захистити інші ключові об’єкти інфраструктури в Криму. Півострів зберігає життєво важливу психологічну та логістичну роль у забезпеченні війни Росії в Україні”, – йдеться в огляді.

ЗакарпатПост