Візьми дитину у родину: як на Закарпатті усиновити дитину

Кожна дитина мріє про сім’ю, про маму і тата. Такою сім’єю для дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, може стати ваша родина.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті 💛 індекс 89266 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

Діти, які залишились без рідних батьків, можуть бути усиновлені, влаштовані під опіку чи піклування, передані в дитячий будинок сімейного типу чи прийомну сім’ю.

Усиновлення – прийняття дитини в родину на правах дочки або сина. Це пріоритетна форма влаштування дитини, при якій вона набуває справжніх батьків з усіма правами та обов’язками, як між біологічними батьками і дітьми.

Встановлення опіки та піклування – влаштування дітей в сім’ї громадян, які переважно перебувають в родинних відносинах з цими дітьми.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що  добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на власну житлову площу.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт та дітей. позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Якщо ви маєте бажання і можливість допомогти хоча б одній дитині, яка з незалежних від неї обставин залишилась без опіки рідних батьків, звертайтесь до служби у справах дітей Мукачівської міської ради: e-mail: s.sd@mukachevo-rada.gov.ua  тел. 03131 21018, пл. О. Духновича 2.

Фото ілюстративне

ЗакарпатПост